Masaža

Djelovanje masaže:

 • njeguje kožu, čini je mekšom i sjajnijomtonira i relaksira mišiće
 • zagrijava tijelo i pojačava cirkulaciju i protok limfe
 • pospješuje protok kisika u tkivo
 • otklanja iz tijela otpadne elemente i razgrađuje celulit
 • pospješuje otpornost organizma i imunološkog sistema
 • čini tijelo lakšim i aktivnijim
 • otklanja napetosti u mišićima i ispravlja držanje tijela
 • čini kralježnicu gipkijom i regulira metabolizam
 • usporava starenje kože
 • relaksira
 • djeluje antistresno i oslobađa od nesanice

Medicinska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom. Izvodi se rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe.

Medicinska masaža će Vam pomoći riješiti se bolova i neugode, vratite vitalnost i energiju, osnažite imunitet, osijećajte se slobodnije i podignite kvalitetu svog života.

Anticelulitna masaža pomaže u borbi protiv celulita a tretira se područje bokova, trbuha, bedara i stražnjice. Masaža je snažna, a pokreti su brzi i duboki.
Na taj način pokrećemo cirkulaciju, otklanjamo višak tekućine i ubrzavamo optok limfe. U anticelulitnoj masaži koristimo mješavine ulja,  posebno eterična ulja koja ubrzavaju protok limfe i izbacivanje štetnih tvari iz organizma, poboljšavaju cirkulaciju, ubrzavaju metabolizam i sagorijevanje masti. Uz tretmane anticelulitnom masažom potrebno je promjeniti prehranu unosom svježeg voća i povrća i kretanjem ili  tjelesne aktivnosti koje volite. Uz anticelulitnu masažu može se koristi i umatanje u foliju, kao i kupke radi opuštanja organizma i izlučivanja viška tekućine iz organizma.

Koliko često biste trebali uzimati anticelulitnu masažu? Za minimum rezultata je potrebno uzeti najmanje 10 tretmana, optimalno 12-15. Između jednog i drugog tretmana može proći maksimalno 3 dana.  Trajni rezultati zahtjevaju redovitost primjene i barem dva puta godišnje.

Borba protiv celulita, uz anticelulitnu masažu, zahtjeva i promjene u navikama:
- Redovite tjelesne aktivnosti kroz cijelu godinu.
- Uredan život koji podrazumijeva i redovit san i primjerenu prehranu.
- Druženjem sa ljudima koji nas vole zbog svega što mi jesmo
- Radno i privatnim okruženje bez prevelikog stresa.

Masažom djelujemo na tijelo, emocije, um i duh. Cilj relax masaže je relaksacija tijela i uma. Omogućava tijelu oslobađanje od stresa i toksina, bolji dotok kisika i hrane u organe, te poboljšanu cirkulaciju. Limfa je tekućina koja ima osnovnu ulogu uklanjanja štetnih tvari iz tkiva. Kada se poremeti mikrocirkulacija, dolazi do nakupljanja tih tvari što za posljedicu ima promjene u vezivnom tkivu kože koje kolagenom okružuje masne stanice te nastaje celulit.